Voormalig Tramstation

contact

Kerkstraat 64
5175 BB Loon op Zand
Plan je route

vanaf jouw locatie

Deze locatie maakt deel uit van de route ‘Wandelen in historisch Loon op Zand’.

Het oorspronkelijke pand op deze plaats is gebouwd in de tweede helft van de negentiende eeuw. In april 1904 werd het tramstation door brand volledig verwoest. 

In 1881 werd de herberg tramstation na de aanleg van de tramlijn Tilburg-Besoijen. De toenmalige eigenaar, Adriaan Vermeer, had daarvoor op kosten van de Noord-Brabantsche Stoomtramweg-Maat­schappij te Tilburg de hoek van het huis laten afbreken, zodat de tram de bocht kon nemen. In 1934 kwam er een einde aan het personenvervoer per tram door Loon op Zand en in 1937 ook aan het goederenver­voer.

Tegenover het voormalige tramstation is …

Deze locatie maakt deel uit van de route ‘Wandelen in historisch Loon op Zand’.

Het oorspronkelijke pand op deze plaats is gebouwd in de tweede helft van de negentiende eeuw. In april 1904 werd het tramstation door brand volledig verwoest. 

In 1881 werd de herberg tramstation na de aanleg van de tramlijn Tilburg-Besoijen. De toenmalige eigenaar, Adriaan Vermeer, had daarvoor op kosten van de Noord-Brabantsche Stoomtramweg-Maat­schappij te Tilburg de hoek van het huis laten afbreken, zodat de tram de bocht kon nemen. In 1934 kwam er een einde aan het personenvervoer per tram door Loon op Zand en in 1937 ook aan het goederenver­voer.

Tegenover het voormalige tramstation is een voormalige kortgevelboerderij gebouwd in 1882 (Kasteellaan 1), waarvan de bouw in originele staat verkeert. In het pand, dat op de gemeentelijke monumentenlijst staat, werd eind negentiende en begin twintigste eeuw een café geëxploiteerd, later was het woonhuis annex schoenfabriek. De architect was H.J. van den Heuvel uit Kaatsheuvel.

hier ga je heen

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.